Omgeving Kasteel Schaloen

 

Wat valt er allemaal te beleven in de omgeving van kasteel Schaloen?

Ben je een natuurliefhebber, dan kom je hier wel aan je trekken. Het kasteel staat op een eilandje, middenin een beschermd en bosrijk natuurgebied. Een uitnodigende plek voor een boswandeling, een fietstocht, of voor een rondje golf. Met uiteraard kasteel Schaloen als de negentiende hole.

De Grotten van Valkenburg is natuurlijk iets wat je gezien moet hebben als je in deze omgeving vertoeft. Ga je rond kersttijd, dan wordt hier ook op jaarlijkse basis een kerstmarkt georganiseerd. Houd je wel van markten en braderieën, dan is het zeker de moeite waard om eens rond te struinen op internet naar alle activiteiten. Er zijn namelijk op regelmatige basis markten in de naburige dorpen en steden.

Voor de geschiedenisliefhebber is het zeer de moeite waard eens te kijken bij de vele monumenten, kastelen, kerken en parken die in dit gebied te vinden zijn.

En dan heb je ook nog een ruime keus uit musea en galerieën. Genoeg redenen dus om een reisje te boeken naar Zuid-Limburg, en al dit moois zelf te aanschouwen.

© 2023 kasteel schaloen | Privacy Policy